Corvette Z06

Posts, photos, and videos of my 2004 Corvette Z06 that I owned for less than a year. It saw more autocross than any other car I've owned except for the first 350z.

A quiet weekend? I think not

Published Date 9/6/2008
Last Updated Sunday, January 05, 2014 11:53 AM

So this was supposed to be a quiet weekend, the first weekend off of racing since the 14th of June. While it is true that we won't be racing this weekend, it doesn't mean we won't be working. There's something wrong with the Corvette, something pretty massive, though thus far untraceable. Something is going on with the suspension, or drivetrain, causing it to feel very unsafe under acceleration, but fine when cruising down the road. This evening it started throwing errors about "Service ABS" "Service Traction Control" and "Service Active Handling" which I have seen before, but a quick reset of the car has always made these go away.

Well not tonight, so, this weekend I'll be thoroughly going through the suspension of the car to try and track down WTF is going on. Hopefully I find something, otherwise I'll be taking it to the dealer first thing Monday morning. I hate to have to resort to that, but I need the car repaired ASAP as we leave on Thursday to head to Topeka for 10 days of racing!

Recent Comments

I found your post on the Service ABS/Traction Control/Active Handling and would like to know the outcome and cost incurred. I own a 2004 Z06 that just started doing the same thing. I'd love to hear more as Google search provides a mixed bag.
Posted By: Mary Lynn R. on Tuesday, July 07, 2015 6:55 PM
My problem ended up being a stupid one. I had been working on the car in the garage, with the wheels off one side. Putting them back on, I managed to put a rear wheel on the front, and a front wheel on the rear. This caused two problems. 1) The different circumference threw off the computer at highway speeds due to the front wheels travelling at a different speed than expected. 2) The larger front wheel ended up cutting through one of the ABS wires. A stupid issue that was only noticed by the 2nd dealer that worked on the car trying to track down the problems.
Posted By: Chris Hammond on Tuesday, July 07, 2015 7:26 PM

Add Comment

Please add your comment by filling out the field(s) below. Your comment may need to be approved before it becomes visible.
Enter your first name for display with the comment
Enter your last name for display with the comment.
Enter your email address so that we may contact you if necessary. We will also use this for your Gravatar.
Enter the URL to your website. URLs may be removed from comments.
Enter your comment here.
If you can't type Human in, you can't post, plain and simple.
Submit Comment Cancel

Chris Hammond is

Chris Hammond is a father, husband, leader, developer and car guy. Chris has long specialized in ASP.NET and DotNetNuke development, so you will find a variety of topics here on the website. For more information check out the about me page.

If you are looking for DotNetNuke consulting please visit my business website at http://www.christoc.com/

Disclaimer

Any blog posts here are solely the opinion and views of Chris Hammond only. Comments on blog posts are the opinion of the commenter, and not Chris Hammond.

Powered By

This website is managed by Christoc.com Software Solutions

Find Me